Skapa rätt förutsättningar för att få det just du vill ha

Varför behöver jag förstå hur energi fungerar?

Vi behöver förstå hur energi opererar eftersom precis allt runt omkring oss är energi och styrs av naturens kemiska och fysiska lagar.

Vi tar exempel lagen om gravitation. Vi är mycket medvetna om att när vi kastar en sten utför ett stup, ja då kommer den falla mot marken. Men visst kommer stenen falla mot marken även om vi inte vet att gravitation existerar? Och visst kommer kraften att vara aktiv även om vi inte känner till den?

Jobba med naturens lagar och spara tid

Om vi har grundläggande kunskaper om energi och naturens lagar, ja då kan vi jobba med dessa krafter istället för emot. Vi har möjlighet att snabbare nå dit vi vill och uppleva det där vi längtar efter.

Att surfa är ett exempel på hur vi ändamålsenligt kan nyttja krafterna i naturen för att uppnå ett önskat resultat. Tänk om surfarens intention stället skulle vara att få surfbrädan att sjunka? Det skulle vara extremt svårt, eller kanske omöjligt? Ja, jag vet faktiskt inte säkert, det är bara en gissning.

Naturens formler hittar vi överallt. Tänk dig att få en kokbok med diverse grundrecept på olika rätter. När vi lärt oss grundprincipen, då kan vi laga rätterna om och om igen och sätta vår egna prägel på konstverket.

Säg att du gör en majonnäs från grunden: Du vet att du behöver vissa ingrediensen för att fett och vatten ska binda sig: Det är kemi, fysik och naturens lagar. Därför slösar du inte tid på att försöka få en smaskig aioli på bara vatten och vitlök. Det vore slöseri med tid och energi.

Energi arbetar konstant trots att vi inte kan se den

Energi är ett abstrakt begrepp så därför håller vi det extremt enkelt. Viss form av energi kan vi se med våra ögon, exempelvis vår kropp. Annan form av energi kan vi inte se men den existerar ändå och utför sitt arbete, tänk dig wifi och bluetooth. Dessa två energier är osynliga för våra ögon men de finns där och utför sitt jobb ändå.

Energi kan hjälpa oss nå ett önskat resultat

Med hjälp av energi som wifi och bluetooth kan vi:

  • Kommunicera
  • Ladda ner information
  • Ta emot och ge diverse resurser
  • Koppla upp och ned oss på olika kanaler etc.

Detta är enbart möjligt om vår enhet är receptiv för just energi vi vill synka med.

Ibland behöver vi en specifik miljö, enhet, eller ett lösenord för att energier ska kunna synka. När energierna hittat varandra kan vi utföra det som vi önskar, t ex. föra över bilder från smartphone till dator.

Som tur är gör mjukvaror och gränssnitt denna process relativt enkel och ger oss tydlig feedback om vi lyckats synka eller ej.

Kliver vi däremot ur teknikens värld blir det något svårare. Utan direkt feedback och finkänsliga sinnen är det svårare att veta vilka energi vi kopplat upp oss på. Feedbacken får vi ofta genom relationer och den är mer tidskrävande och kräver tålamod.

Relationer styrs av kemi och fysik 

Eftersom allt är energi och styrs av naturlagar omfattar detta även relationer. Kemiska och fysiska krafter, ja, attraktioner styr vilka människor vi släpper in på livet. Det är ungefär som joner som interagerar och bildar olika kemiska föreningar beroende på vilken energi och elektrisk laddning de innehar.  

Jag är inte på något sätt en expert inom området naturvetenskap men det är av intresse att ta en titt på hur krafter och energi fungerar i naturen, eftersom vi människor också opererar under dessa mekaniker.

Det blir som ett ramverk. Om du känner till kemin bakom en emulsion, ja då kan du göra vilken smaskig majonnäs eller bearnaise som helst genom att laborera med ingredienser och smaker. Detsamma gäller i skapandet av relationer.

Många verkar dock tro att människan står över naturen och dess lagar, men vad jag vet så är den enda art som faktiskt överlistat dessa fysiska krafter fåglar. De har “övervunnit” lagen om gravitation på sitt unika sätt genom inbyggda vingar. Att förstå energi handlar inte just om att överlista den. Min intention är att vi bättre ska förstå dess mekaniker, jobba i enlighet med dem, och nå våra drömmar.

När du förstår energi vet du varför du INTE har det du vill ha

Genom att förstå och använda energi på ett medvetet sätt kan du skapa de förändringar du önskar i ditt liv. Även tankar, känslor och handlingar är energi som vi skickar ut genom vårt energifält (inom forskning även kallat biofält eller elektromagnetiskt fält). Vi är precis som atomer som får olika resultat beroende på vilken information vårt energifält består av. Viss energi attraherar och skapar bindningar – annan energi repellerar och drar sig ifrån varandra.

För att kunna skapa relationer med nya människor, behöver vår energi stämma överens med deras energi. Bli behöver därför med andra ord bli det vi vill ha. Jag vet, det är irriterande.

Mer konkret tack! Hur vet jag att kemi och fysik skapar mitt liv? 

Låt oss tala om relationer. Vilka människor har du i ditt liv och varför har du dem där? Jag antar att det är för att du gillar dem och ni har en unik vibe eller hur? Vibe är som du nog redan vet en förkortning på vibration, och är mycket relevant att benämna när vi pratar energi. 

Din vibe attraherar liknande vibes

Energi består av vibration och beskrivs ofta med termen frekvens. Förenklat kan vi säga att frekvens är information.

Vi människor skapar relationer med andra som vi “vajbar” med: Vår energi stämmer överens med deras energi.

Människor opererar på olika frekvenser beroende på deras personlighet. Och vår personlighet är en produkt av våra tankar, känslor och handlingar.

Kortfattat är den mest välgörande frekvensen autenticitet. En person som vågar vara autentisk i sitt utryck styrs inte av rädslor och har en god självkänsla. Denna person kommer skapa relationer med likasinnade.

Men jag trodde att motsatser attraherade varandra? Ja, det stämmer och det är faktiskt en annan naturlag. Dock tror jag detta inlägg blir för långt om vi ska inkludera även denna ansats. Kort handlar det om att vi också skapar relationer med människor med en polär energi. Där vi i vår enhet har ett utbyte med varandra i form av givande och tagande, lärdomar, och möjligheten att skapa en polär enhet i harmoni (tänk en magnet). När vi skapar enheter, ja relationer, då krävs också polaritet: Attraktionskrafter mellan de positiva och negativa laddningar. Detta blir extra tydligt när vi talar om anknytningsteorier. Ofta attraheras vi av en partner med liknande inre sår/trauma (energi) som vi själva har, MEN som utvecklat en motsatt copingstrategi än den vi har och här kommer polariteten in.  

Energi gör att du “råkar” ut för samma människor fastän du inte vill

Många av oss har problemet att vi drar till oss människor med ett beteende vi inte gillar och så tänker vi:

  • “Varför händer detta alltid mig?”
  • “Varför drar sig dessa personer till mig?”

Om vi har icke önskvärda och återkommande situationer behöver vi vara nyfikna på vår egen energi, vårt elektromagnetiska fält som kommunicerar med vår omgivning.

Frågor att reflektera över:

  • Vilken energi sänder jag ut? Medvetet och omedvetet?
  • Är det något jag kan lära mig av dessa återkommande situationer?

Många av oss har inte läkt inre sår (trauman) som resulterat i dålig självkänsla och rädsla att bli avisad. Dessa sår påverkar vårt energifält och vilka relationer vi skapar idag. Det bästa vi kan göra om vi inte är nöjda med vårt liv är att våga se våra skuggsidor och läka känslomässiga sår. När vi gör det ändrar vi vår energi och våra yttre omständigheter kommer börja skifta. 

Så allt som händer mig beror på min energi? Jag tror inte att vi bär ansvar för precis allt i detta universum så mitt svar är nej. Men om du har återkommande mönster som kommer in i ditt liv, ja då är chansen stor att de är där för att spegla våra omedvetna och känslomässiga sår. Det är bra för då kan vi läka dem.

Varför offerrollen håller oss tillbaka

Att se på livet ur ett energimässigt perspektiv kan trigga många människor eftersom det ger oss eget ansvar för våra liv och hur vi mår. Många föredrar att vara i en offerroll medvetet eller omedveten. Kanske för det eftersom våra föräldrar ofta spelade martyrer när vi växte upp. Kanske tänker vi att: Är det andras fel, ja då behöver jag inte göra något. Kanske för det är en ursäkt att inte kliva ur vår komfortzon och leva det liv vi faktiskt vill göra för vi är rädda?

Jag tror att vi kan falla in i en offerroll titt som tätt. Livet kan ibland kännas orättvist och varför vissa saker sker är svårt att förstå.

Det avgörande är: Hur länge vi stannar i detta mindset

Ett mindset där vi ser oss som offer för våra omständigheter kommer inte förändra en situation och få oss att må bra långsiktigt. Kanske kortsiktigt om vi får tröst, kärlek och empati från andra. Att ge ifrån sig sin egen kraft till sina yttre omständigheter är en indirekt kommunikation till sig själv: ”Jag är inte stark och värdefull nog”. Ett mentalt program som med största sannolikhet inte tar oss till det liv vi längtar efter.

Bryt mönstret genom att fråga:

  1. Vad kan jag lära mig av denna situation?
  2. Vilka färdigheter kan jag utveckla som kommer gynna mig när detta är över?
  3. Ger denna situation mig möjlighet att övervinna några rädslor som håller mig tillbaka?
  4. När allt detta är över, kan jag då hjälpa andra med min nya visdom?

När vi hittar mening, ja då minskar vårt lidande. Och det är faktiskt så att vi behöver motstånd för att utvecklas och bli starkare. Livet är precis som i gymmet: Vi blir inte starkare om vi aldrig lägger på vikt och utmanar oss själva. Ibland behöver livet göra det åt oss.

Så får du det du vill ha i relationer

Många av oss vill ha relationer där vi känner oss villkorslöst älskade, känner trygghet, och blir sedda för dom vi verkligen är – och visst är det vackert? Sådana relationer bär en viss frekvens, en viss information i linje med autenticitet, överflöd och kravlös kärlek samt trygghet som nämnt ovan.

Många av oss önskar att känna dessa olika känslor eftersom det är något vi idag saknar i våra liv. Vi vill att en annan person ska komma in i vårt liv och ge oss det vi inte har. Många har ett ”jag vill bli räddad”-mindset.

Som vi varit inne på tidigare i detta inlägg krävs vissa förutsättningar för att vi ska kunna få dessa saker.

Tänk dig igen en bluetooth-signal: Du kan inte ta emot information (ett foto) till din telefon, från en dator om dessa två enheters energi inte hittar varandra. Om de olika enheternas signaler inte är kompatibel kan informationen, alltså bilden kan inte överföras. Detsamma gäller människor.

Det finns otroligt många människor som sänder ut signaler/energi av exempelvis villkorslös kärlek. Den exakta energin som jag vill ta emot ha i mitt liv. Kruxet är att jag, som är min enhet, skickar ut signalen av brist: Jag vill ha något jag inte redan har. Dessa signaler är inte kompatibla och kommer inte kunna överföra den information jag önskar, i detta fall en känsla. Min brist-energi kommer helt enkelt inte vajba med den andres ”älska villkorslöst”-energi. Kort och gott behöver vi BLI det vi vill ha för att hitta rätt. Vi behöver ha rätt lösenord. Detta gäller inte bara kärlek, det gäller även pengar och andra saker.

Några konkreta exempel: 

  • Människor som är trygga i sig själva, som har en stark självkänsla, har inte nära relationer med människor som älskar skvaller, skitsnack och har destruktiva beteenden. Sant eller falskt?  
  • Människor med kontrollerade och narcissistiska drag har inte en nära genuin relation med någon som alltid vågar vara autentisk, tala från hjärtat och stå upp för sig själv. Sant eller falskt?  
  • En bitter och utbränd person kommer jag inte vilja ta en fika med sin glädjefyllda kollega som älskar livet och ser jobbiga händelser som en möjlighet att utvecklas. En bitter person vill fika med någon som också är lite bitter så de kan bekräfta varandras världsbilder. Sant eller falskt?  

Listan kan göras lång men jag tror du förstår vad jag menar. 

Och hur sjutton ”blir” jag en energi som jag inte har?

När det kommer till att just få och kunna ta emot villkorslös kärlek, ja då kommer vi kunna göra det först när vi kan ge den till andra. Här handlar det om relationen till oss själva.

Älskar du dig själv villkorslöst? Vår förmåga att älska oss själv speglar vår förmåga att älska andra, så vill du att andra ska älska dig för den du är, ja då behöver DU älska dig själv för den du är. En stark självkänsla är en stark kärlek till sig själv, det handlar bara om hjärta – inte ego. Det är en känsla av att jag har ett värde oavsett och vi vågar visa alla våra sidor, och därför kärlek för alla våra sidor.

Det bästa du kan göra om du har barn, och vill att de ska ha en stark självkänsla – är att jobba på din egen. En dålig självkänsla genomsyrar våra handlingar även om vi inte är medvetna om det, och barn gör som vi gör – inte vad vi säger. Jag har inte barn själv, men jag har en gång varit ett barn – ett mycket analytiskt sådant! Det var lite på gott och ont men det gav mig visdom och ett driv att hjälpa andra.

Sammanfattning

Vill vi ha relationer med högfrekventa vibes som trygghet, autenticitet, och villkorslös kärlek, ja, då behöver vi bestå av högfrekventa vibes själva. Vi behöver förkroppsliga och känna att alla dom där känslorna i vår kropp. Det räcker inte att vi vet med vårt intellekt att vi är värdefulla. Känslan av ett starkt värde behöver bo i vår kropp. 

Att förkroppsliga intellektuell kunskap är vad OUT of MIND handlar om (ut ur huvudet och in i kroppen). Det är då vi bygger det energifält som stöttar våra drömmar och vi gör det möjligt för oss att nå dem. Nu vet du hur energi fungerar om du inte visste det innan.

Du behöver själv bli det du vill ha och då kan energierna hitta varandra och bygga en förening. När du förkroppsligat denna teknik, ja då finns det inga gränser för vad du kan åstadkomma i ditt liv. 

Vissa kan tycka det är flummigt att tala om energi på detta sätt, men isåfall hävdar jag att även gravitation flummigt.

Hoppas detta hjälper dig på din resa!

Anna Olsson signatur