Nå dina mål med hjälp av denna visualiseringsmetod

Vad är visualisering egentligen?

Visualisering är en kraftfull teknik som innebär att skapa levande mentala bilder för att förstärka eller ändra ditt tankemönster och dina känslor.

Varför ska jag lägga tid på att visualisera mina intentioner?

Mentala bilder är ditt undermedvetnas språk och styr dig till 95% vilket innebär att du löper större chans att nå dina mål om du får med dig denna del av hjärnan på kuppen.

Programmera ditt system ändamålsenligt

När du framkallar mentala bilder i linje med dina intentioner, programmerar du ditt undermedvetna sinne att styra dina tankar, känslor och handlingar i linje med dina intentioner. Ditt undermedvetna (vissa föredrar att säga omedvetna) lägger ingen värdering i vad du programmerar in i denna del av ditt system, därför föreslår jag att du lägger in program som stöttar dig och dina mål.

Vår fantasi är vår största tillgång

Genom att regelbundet skapa och uppleva positiva bilder i ditt sinne, kan du öka din motivation, fyllas av inspiration, minska negativa tankar och stärka ditt inre driv för att nå dina mål och känna dig gladare och starkare. Det är helt enkelt inte sant att vår fantasi bara är strunt. Det är vår största tillgång om vi använder den rätt.

Undvik denna visualiseringsfälla!

Sanningen är den att vi visualiserar hela tiden men många av oss har ett system som är inställt på överlevnad, vilket innebär att vi visualiserar: ”Det värsta som kan hända” istället för: ”Det bästa som kan hända”. Många av oss gör detta helt omedvetet och vi märker inte ens av det eftersom det är så vi alltid gjort. Detta mönster är i många fall inte bra för oss och bidrar till destruktiv stress och ångest.

Programmera ditt sinne med dessa 7 enkla steg

Här nedan hittar du en enkel guide för hur du kan använda visualisering för personlig utveckling, att nå dina mål och för att öka ditt välbefinnande.

1. Skapa en tydlig bild av dina mål

Börja med att definiera dina mål tydligt. Se till att du har en klar och konkret bild av vad du vill uppnå. Ju tydligare och mer detaljerad din målbild är, desto mer kraftfull kommer din visualisering att vara.

2. Hitta en lugn plats

Sätt dig eller ligga ner på en lugn plats där du inte kommer att bli störd. Stäng av störande element och skapa en avslappnad atmosfär.

3. Slappna av och fokusera på andningen

Ta några djupa andetag för att slappna av och fokusera på nuet. Detta hjälper dig att skapa en lugn och öppen mental miljö för visualiseringen.

4. Skapa en mental bild – en film där du är producent!

Föreställ dig tydligt och levande hur det ser ut när du nått ditt mål och är i den framtid du längtar efter. Se detaljerna i bilden, inklusive färger, former och människor. Låt dig själv känna de positiva känslorna som är förknippade med denna framtid. 

5. Engagera alla dina sinnen

Gör din visualisering så verklig som möjligt genom att engagera alla dina sinnen. Föreställ dig inte bara synen utan också ljuden, dofterna, känslan och kanske smakerna i den framtid som du visualiserar och är i. 

6. Förstärk dina positiva känslor

Fokusera särskilt på de positiva känslor du upplever i din visualisering. Förstärk dessa känslor och låt dem genomsyra hela din kropp och sinne. Hur känns det att vara den du är i denna potentiella framtid du skapat?

7. Upprepa så ofta du kan

Upprepa visualiseringen regelbundet, helst dagligen. Ju mer du övar, desto mer kommer du att stärka de positiva kopplingarna mellan dina mål och positiva känslor.

Det är väldigt framgångsrikt att göra detta direkt på morgonen då det ger dig ett mindset som stöttar dina intentioner. När vårt mindset är i linje med våra mål påverkar det automatiskt våra handlingar.

Lycka till!